Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Advarer mot bomber i Istanbul

Nordmenn i Istanbul i Tyrkia må følge råd fra myndighetene, sier UD. De frykter bomber i byen.

Politiet i Istanbul i Tyrkia advarer mot bomber i byen, skriver Utenriks-departementet (UD). Bomber kan være plassert på offentlig transport og offentlige bygg, sier de. Den norske ambassaden ber nordmenn i området lytte til myndighetene i landet.

Rådet fra UD kommer etter terroren forrige mandag. Da ble 30 mennesker drept av en selvmordsbomber i byen Suruc. Terrorgruppa Den islamske staten (IS) sier de utførte angrepet.

De siste dagene har Tyrkia gjennomført flere luftangrep mot IS i Syria. De har også angrepet PKK i Nord-Irak. Angrepet er mot den militante fløyen til det kurdiske arbeiderpartiet PKK i Nord-Irak, skriver nyhetsbyrået NTB.

Suruc ligger nær grensa til Syria. UD ber også nordmenn ikke reise nær grensa mot Syria om det ikke er nødvendig. De ber også folk være forsiktige mot grensa til Irak.

Tyrkia får hjelp fra USA og syriske opprørere i Syria. De ønsker å rydde et område helt for IS-soldater. Tanken er at dette kan bli et friområde for syriske flyktninger, skriver NTB. Kilder har fortalt om planene til de amerikanske avisene New York Times og Washington Post.

LES MER HER: Tyrkia går til angrep

LES MER HER: – Angriper var med i IS

LES MER HER: Over 30 personer er drept i eksplosjon i Tyrkia