Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Advokat skutt og drept

En advokat ble skutt og drept i København tingrett i Danmark. En annen person er livstruende skadd.

Tirsdag ble en advokat skutt og drept. Det skjedde i tingretten i København i Danmark. En annen person er fraktet til sykehus. Personen har livstruende skader.

Skytingen skjedde rundt klokka 10.00 tirsdag. Det skjedde i forbindelse med en sak om å få retten til å være sammen med et barn. Det sier sorenskriver Søren Axelsen i Københavns Byret. Det er tingretten i København.

Et annet medlem av familien møtte i retten. Denne personen er livstruende skadd og fraktet til sykehus.

Personen er skutt fire steder. Det er i brystet, armhulen, underarmen og i foten, sier politiet. Ifølge et øyenvitne kom den skadde seg ut av rettsbygningen. Personen ble liggende blødende og bevisstløs utenfor lokalet.

Politiet har pågrepet en person de tror skjøt. De har funnet et våpen de tror ble brukt. Det er en avsagd hagle.

Personen ble pågrepet i Vester Voldgate. Politiet skal ha siktet på personen med våpen. En av politimennene skal ha ropt «slipp posen, ellers skyter jeg», ifølge avisa Ekstra Bladets journalist på stedet.

Det er ikke vanlig at personer blir sjekket for våpen før de kommer inn i rettssalen. Det er med mindre det er en spesiell grunn til det.

– Vi sjekker kun dersom det er en egen vurdering av risikoen som sier at det er nødvendig. Det har det ikke vært i denne saken. Ellers hadde vi gjort det. Det sier sorenskriver Axelsen til nyhetsbyrået Ritzau.

Etter skytingen flyktet flere personer ut av rettsbygget. De ansatte måtte forlate området. Både vitner til skytingen og familien til den drepte får tilbud om krisehjelp.