Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Afghanske soldater planla terror

En rekke afghanske regjerings-soldater er pågrepet. De er mistenkt for å ha planlagt angrep mot forsvars-departementet

Soldatene skal ha planlagt selvmords-aksjoner. Det er mot forsvars-departementet. De skal også ha planlagt angrep på busser. Folk som jobber i departementet bruker disse bussene til og fra jobb.

Ifølge avisa The New York Times er det funnet over ti selvmords-vester. De var skjult inne på det afghanske forsvars-departementets strengt bevoktede område. Selvmords-vester er vester med sprengstoff. De brukes av terrorister til å sprenge seg selv og andre i lufta. 16 menn er pågrepet. Blant dem skal det være flere regjerings-soldater.

LES OGSÅ: Amerikansk soldat siktes for 17 drap

Vestlige styrker jobber allerede mye med å bedre sikkerheten. Det er etter en rekke angrep og aksjoner fra afghanske politifolk og soldater i år. Hittil i år er nesten 100 utenlandske soldater drept i Afghanistan. Hver sjette av dem ble drept av afghanere som utga seg for å samarbeide med de vestlige styrkene. Det er blant annet folk som jobber i politi eller militære i Afghanistan.

Senest mandag ble tre soldater fra forvars-samarbeidet Nato drept. To ble drept av en mann i militær-uniform. En ble drept av en mann i politi-uniform.

LES OGSÅ: Ber vestlige soldater forlate landsbyer

Selv om 16 personer er pågrepet for terror-planer, kan to bombemenn fortsatt være på frifot. Det sier en kilde i departementet. De har derfor økt sikkerheten ved forsvars-departementet. Flere vestlige ambassader ligger også i dette området.