Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Alt dette er bare tull

En norsk kvinne er etterlyst. Hun er mistenkt for å ville gjøre terror. – Latterlig, sier hun.

En norsk kvinne på 19 år er etterlyst internasjonalt. Hun planlegger å gjøre terror ved å sprenge seg selv, mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Kanalen TV 2 snakket med kvinnen torsdag kveld. Hun sier hun ikke har noen planer om terror.

– Jeg er gift. Jeg er ikke i Norge og jeg har ikke tenkt å gjøre noe terrorangrep. Jeg forstår ikke hva dere skriver i media, sier kvinnen til TV 2.

Hun sier hun har reist til Tyrkia på ferie og har planer om å komme tilbake. Hun sier det er «latterlig» at hun skal ha planer om å sprenge seg selv.

– Er du gæren? Jeg er muslim. Islam tillater ikke det. Jeg er i Tyrkia med min mann og skal studere arabisk. Alt dette er bare tull. Jeg kommer til å komme tilbake til Norge etter hvert, sier kvinnen.

Kvinnen har venninner i Syria, skriver avisa Dagbladet. En av venninnene skal være gift med Bastian Vasquez og bor i byen Raqqa i Syria. Vasquez er norskchilener og skal være medlem av terrorgruppa Den islamske staten (IS).

Dagbladet har snakket med folk i og rundt det islamistiske miljøet. De sier at kvinnen og to av venninnene hennes ved med i den muslimske gruppa Islam Net. De har fått kritikk fordi de har bånd til radikale muslimer. Kvinnen skal også kjenne de to norsksomaliske søstrene som reiste til Syria i oktober 2013.

LES MER HER: – Planer om å sprenge seg selv

LES MER HER: Leter etter døtrene i Syria