Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ambassadøren er låst ute fra ambassaden

Kyaw Zwar Minn er ambassadør fra Myanmar i London. Nå er han låst ute fra egen ambassade.

– Så. Dette er vel en måte de kan ta fra meg makta på, sa Kyaw Zwar Minn til nyhetsbyrået AFP mens han sto utenfor ambassaden i London. Han mener det er andre ansatte på ambassaden som har låst ham ute. Han mener de er lojale til militæret i Myanmar.

– De okkuperer min ambassade. Det skjer midt i London, sa Kyaw Zwar Minn til AFP.  Han ber om hjelp med å få tilbake kontrollen.

Kyaw Zwar Minn har vært uenig med militæret i Myanmar. De tok makten i landet i februar. Flere politiske ledere ble sendt i fengsel. I mars ba Kyaw Zwar Minn om at de måtte slippe fri.

Myndighetene i Myanmar skal ha vært misfornøyd med at Kyaw Zwar Minn har vært uenig. Statlig TV i landet skal ha meldt om at han ville bli kalt tilbake til Myanmar. Da må han også slutte som ambassadør. Det skriver avisa New York Times.

Folk samlet seg ved ambassaden onsdag kveld. De støtter ambassadøren. Det gjør også regjeringen i Storbritannia, sier Dominic Raab. Han er utenriksminister.

– Storbritannia ber om at den grusomme volden tar slutt. Vi ber om at Myanmar må bli et demokrati igjen, sier han.

Flere enn 500 skal være drept siden februar. Det melder flere kilder, blant annet verdens-organisasjonen FN. Mer enn 2.500 skal være pågrepet for å delta i demonstrasjoner, ifølge en oversikt. Den er laget av en organisasjon som jobber for politiske fanger.

Hæren i Myanmar har laget en liste på 120 kjente personer. Det er folk de ønsker at blir pågrepet. En annen kjendis ble arrestert denne uka. Han hadde deltatt i demonstrasjonene som har vært i landet. 50 soldater kom til huset der familien bor. De pågrep ham der, skriver søsteren på Facebook.