Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Amerikansk journalist smittet av ebola

En amerikansk TV-fotograf er blitt smittet av ebola i Liberia.

En TV-fotograf fra USA er blitt smittet av viruset ebola i Liberia. Det melder den amerikanske kanalen NBC. Mannen vil bli fløyet tilbake til USA, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Ebola sprer seg med skremmende fart

Den 33 år gamle journalisten jobbet som frilanser for NBC. Han begynte å føle seg dårlig tidligere denne uken. Torsdag ble han testet for ebola av hjelpe-organisasjonen Leger uten grenser. Kort tid senere ble det bekreftet at han var smittet.

– Vi gjør alt vi kan for at han skal få best mulig behandling. Han blir fløyet tilbake til USA. Der skal han få behandling på et sykehus som er utstyrt for å ta seg av ebola-pasienter, sier Deborah Turness. Hun er sjef i NBC News.

LES MER HER: Først ebola-smittede i USA

TV-fotografen er den fjerde amerikaneren som er blitt smittet av ebola i Liberia. Han har jobbet med ulike prosjekter i landet de siste tre årene.

Flere andre NBC-journalister har jobbet med 33-åringen. De blir også sendt tilbake til USA. Der vil de bli satt i karantene for en periode. Det betyr at de ikke skal ha kontakt med andre mennesker. Hensikten er å unngå smitte. Så langt er det ingenting som tyder på at noen av de andre er smittet.