Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Anker Pistorius-dom

I forrige uke ble Oscar Pistorius dømt til fem års fengsel. Det var for å ha drept kjæresten sin. Riksadvokaten vil ha lengre dom.

Riksadvokaten i Sør-Afrika anker dommen mot Oscar Pistorius. Han ble i forrige uke dømt til fem års fengsel. Det var for å ha drept kjæresten sin. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Pistorius er 27 år gammel. Han ble arrestert i februar 2013. Det var etter at kjæresten Reeva Steenkamp ble funnet drept i hjemmet hans i Pretoria. Hun ble 29 år gammel.

LES OGSÅ: Dømt til fem års fengsel

Oscar Pistorius har amputert begge beina. Han driver med friidrett. Han kalles «Blade Runner». Årsaken er at han løper med proteser på begge bein.

Pistorius innrømmet at han hadde skutt Steenkamp. Han skjøt henne gjennom døra til badet. Den var lukket. Han sier at han trodde det var en innbruddstyv. Han skjøt fire skudd gjennom døra. Det skriver avisa VG.

Han ble dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap. Aktor ville ha ti års fengsel.

Thokozile Masipa var dommer i rettssaken. Hun ser svært alvorlig på forbrytelsen. Det sa hun da straffen skulle leses opp. Pistorius må ha visst at det var en person på badet da han skjøt. Pistorius var trent i å håndtere våpen. Det skriver TV 2 på sine nettsider.