Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Åpner Arafats grav

Palestinerne har begynt arbeidet med å åpne graven til Yasser Arafat. De vil finne ut om deres tidligere leder ble forgiftet.

For åtte år og to dager siden døde den tidligere lederen for palestinerne Yasser Arafat. Tirsdag begynte arbeidet med å åpne graven hans. Liket skal graves opp. Eksperter skal undersøke om Arafat ble forgiftet med polonium. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Polonium er et veldig giftig, radioaktivt stoff. Det er det samme stoffet som russiske Alexander Litvinenko ble forgiftet med i 2006. Den tidligere spionen døde etter tre uker sykehus i London.

– I dag startet de å fjerne betong og steiner fra graven. Arbeide vil vare i nesten 15 dager, sier en talsmann for familien.

Gravstedet ligger i byen Ramallah på Vestbredden. Det er i de palestinske områdene. Graven har blitt skjermet med blå presenning mens arbeidet pågår.

I slutten av november starter jobben med å ta prøver av liket. Både franske, sveitsiske og russiske eksperter skal være med på jobben.

– Ingen får lov til å ta bilde av kroppen hans mens det tas prøver. Årsaken er at Arafat var en veldig viktig person, har familiens talsmannen sagt.

Arafat døde på et militærsykehus ved Paris i Frankrike i november 2004. Legene klarte ikke å finne ut hva han døde av.

LES MER HER: Tror Israel forgiftet Arafat

Det ble funnet høye nivåer av det radioaktive stoffet i Arafats klær. Etter det bestemte en fransk domstol i august å etterforske om han ble drept.

Mange palestinere tror at han ble forgiftet av Israel.