Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Arbeidere til sykehus i Japan

To ansatte ved atom-kraftverket Fukushima Daiichi er innlagt på sykehus. De er skadd av radioaktiv stråling.

Tre ansatte ble utsatt for den skadelige strålingen. Det opplyser japanske atomsikkerhets-myndigheter (NISA). Ulykken skjedde mens de forsøkte å få på plass en elektrisk kabel.

To av de tre arbeiderne er innlagt på sykehus. Det er usikkert hvor alvorlig skadene er.

Rundt 25 mennesker skal ha blitt skadd siden atom-kraftverket begynte å lekke radioaktivitet. Det skjedde etter jordskjelvet 11. mars. Flere ble skadd da det var eksplosjoner i reaktorene. Det skriver nettavisa VG Nett.

Arbeidere ved anlegget måtte onsdag trekke seg tilbake fra reaktor 2. Årsaken var kraftig stråling. De som jobber der, har måttet ta pauser tidligere også. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I reaktor 1 steg temperaturen til nesten 400 grader. Men ifølge myndighetene var ikke den sterke varmen farlig. Det skjedde onsdag.

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) vil ha mer informasjon om hva som skjer ved kraftverket.

Du kan lese alle sakene om katastrofen i Japan her.

Onsdag ble det er målt høy radioaktivitet i vannet i hovedstaden Tokyo. Radioaktivitet er farlig stråling. Myndighetene sa at små barn ikke burde drikke vannet fra springen. Torsdag ble det målt for høy radioaktivitet i et nytt renseanlegg. Det skjedde i byen Kawaguchi i regionen Saitama.

Radioaktivitet fra atom-kraftverket i Fukushima rammer også landbruket. Regjeringen stanset onsdag salget av flere typer matvarer. De er laget nordøst i Japan. Årsaken er høye målinger av radioaktivitet.