Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Arlanda evakuert

Deler av Arlanda lufthavn i Stockholm i Sverige er sperret av og evakuert. Det er på grunn av en bombetrussel. Mannen som kom med trusselen har psykiske problemer. Mellom 50 til 100 fly er forsinket.

To av tre pirer på terminal fem på Arlanda lufthavn i Stockholm i Sverige ble evakuert. Det er på grunn av en bombetrussel. Utenlands-terminalen på Arlanda har tre pirer. Det er de to minste som er sperret av. Den største piren er fortsatt åpen.

Trusselen kom like før klokka ni tirsdag morgen. De vet ikke om det dreier seg om trusler mot ett eller to fly. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Både SAS-flyet og Germanwings-flyet ble evakuert.

– Mistanken er knyttet til bagasje. Noen gater er sperret av mens politiet undersøker dette. Det sier Ulf Wallin i Swedavia. Han er presseansvarlig.

En mann i 50-årene tok kontakt med personalet på et Germanwings-fly til Hamburg. Flyet sto ved gate sju på flyplassens terminal fem. Han skal ha spurt etter noen som snakket svensk. Han sa at han hadde en følelse av at det var en bombe om bord i et SAS-fly. Han tror at sønnen hans hadde pakket ned en bombe i bagasjen hans. Det skriver avisa Aftonbladet. Det dreier seg om et SAS-fly som skulle til Helsingfors i Finland. Det sier TV-kanalen SVT.

Politiet tar hånd om mannen. Han er mistenkt for grov trussel. Mannen er ikke arrestert. Flyselskapet sier at han har psykiske problemer.

Flere fly ble evakuert.

Bombeteknikere er på plass. Det er mye politi på stedet.

Det ble forsinkelser i flytrafikken. Mellom 50 til 100 fly er forsinket. Fly til Norge blir også forsinket. Lasse Sandaker-Nielsen er informasjonssjef i Norwegian. Han sier at bombetrusselen påvirker Norwegians flygninger fra Stockholm.

– Det vil også kunne påvirke andre flygninger. Vi ber derfor passasjerene våre om å følge med. Vi sender også ut SMS til passasjerer hvis flyet blir forsinket, sier Sandaker Nielsen til NTB.

Bombeteknikere søkte gjennom flyet og flyplassen. I 14-tiden hadde de fortsatt ikke funnet noen bombe.