Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Åtte gutter reddet ut

Søndag ble fire gutter reddet ut av grotten i Thailand. Nå melder den thailandske marinen at fire gutter til er reddet ut.

Søndag ble fire gutter reddet ut av grotten i Thailand. De hadde vært fanget i grotten i over to uker. Guttene gikk inn i grotta sammen med fotballaget sitt. Så begynte det år å regne. Grotten ble fylt med vann. Til sammen har 12 gutter og en fotballtrener sittet fanget i grotten.

Mandag fortsatte redningsaksjonen. Fire gutter til skal være hentet ut. Redningsaksjonen er avsluttet for dagen, melder kanalen CNN. Det er ukjent hva slags tilstand guttene er i. Folk kan se ambulanser når de kjører ut av området. Men andre medier skriver at flere er reddet. Avisa VG  har snakket med distriktssjefen i Mae Sai. Han sier at 11 av 13 personer er ute av grotta.

Redningsaksjonen har vært vanskelig. Det har regnet mye i området. Rundt 1.000 mennesker har deltatt. Thailand har også fått hjelp av andre land. 

De fire guttene som ble reddet ut ble bedøvd. Dette ble gjort for at de ikke skulle få panikk. Guttene ble festet til dykkerne, som hjalp dem ut. De friskeste guttene ble reddet ut først. Det melder kanalen NRK.

Anupong Paojinda er innenriksminister i Thailand. Han melder at guttene er i sikkerhet.

– Guttene er trygge og friske. Men de skal bli undersøkt av leger, sier han.

Narongsak Osottanakorn er guvernør i Thailand. Han forteller at redningsmannskapet måtte ha en pause før de kunne fortsette arbeidet.

Til sammen har 90 spesialdykkere deltatt i arbeidet. 

Mandag morgen gikk dykkerne på nytt inn i grotten. De skal forsøke å redde de ni guttene som fortsatt sitter innesperret.

– Flere personer deltar i dagens redningsaksjon, forteller Narongsak.

Ved 11.30-tiden ble enda en gutt reddet ut av grotten. Det melder den thailandske marinen. Gutten ble ført bort i ambulanse. 

 

 

 

 

 

BILDER

Bildet viser redningsarbeidere inne i en grotta i Thailand. 12 gutter og en fotballtrener har sittet fanget i en grotte i over to uker. Søndag ble fire av guttene reddet ut.

REDDET: Søndag ble fire gutter reddet ut av grotten i Thailand. FOTO: Tham Luang Rescue Operation Center / NTB Scanpix

Vis bildetekst