Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Avslutter flyktninghjelp i protest

Både Leger Uten Grenser og FN slutter å jobbe med asylsøkere i Hellas. Det er en protest mot de nye reglene.

– Vi tok den ekstremt vanskelige avgjørelsen om å avslutte arbeidet i Moria, sier Sebastian Stein i organisasjonen Leger Uten Grenser til nyhetsbyrået NTB.

Legene har jobbet på flyktning-senteret Moria på øya Lesvos i Hellas. Det slutter de med. I tillegg stenger de en klinikk for vann og helse. De slutter også å frakte folk til senteret.

– Det å fortsette å jobbe der ville ha gjort oss delaktige i et system som er urettferdig og umennesklig, sier norske Stein.

Tyrkia er blitt enige med Den europeiske union (EU) om nye regler for behandling av asylsøkere. Folk som kommer til de greske øyer etter 20. mars, skal sendes tilbake til Tyrkia.

Men asylsøkerne har først krav på behandling av søknadene sine. Det klarer ikke Hellas å gjøre raskt nok. De klarer heller ikke å ta seg av folk på en trygg og bra nok måte imens, sier verdens-organisjonen FN.

Tideligere tirsdag meldte også FN at de nekter å jobbe mer på de greske øyene. De sier at sentrene på øyene er blitt til leirer hvor folk holdes innesperret.

– Vi har stanset deler av vårt arbeid ved alle lukkede sentre på øyene, sa Melissa Fleming. Hun snakket for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

FN meldte at de vil fortsette å hjelpe langs strendene og i havna på Lesvos.

LES MER HER: Færre flyktninger kom til Hellas mandag

LES MER HER: – Vi ønsker ikke å se flere dø i Middelhavet