Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Båt med flyktninger sank

En båt med 200 flyktninger sank natt til onsdag i Middelhavet. Bare rundt 50 mennesker er reddet, mens resten ev savnet eller døde.

Høye bølger i Middelhavet gjorde at en båt med 200 flyktninger fikk problemer og sank. Den italienske kystvakten klarte å redde nesten 50 personer. Resten er enten døde eller savnet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Flytter tusenvis av flyktninger

Den italienske kystvakten hadde onsdag en vanskelig jobb i de høye bølgene. Sterk vind gjorde også rednings-aksjonen vanskelig.

– Vi har reddet 48 mennesker fra sjøen. Men vi har sett rundt 15 lik, forteller talsmann Vittorio Alessandro.

De rundt 130 personene som også var om bord, er savnet.

– Vi håper at vi kan redde flere. Våre båter og helikoptre har kastet ut alle typer rednings-jakker og livbåter. Slik har de som er i live i sjøen, noe å holde seg fast i, la han til.

Båten var 13 meter lang. Den hadde seilt fra byen Zuwarah vest i Libya mandag. De fleste om bord skal være fra Eritrea og Somalia. De hadde trolig jobbet i Libya, og flyktet på grunn av krigen.

Hundrevis av afrikanske flyktninger har flyktet fra Libya de siste dagene. De fleste har dratt til den italienske øya Lampedusa.

LES MER HER: Strømmer til Italia

Over 20.000 mennesker har også flyktet til Lampedusa fra uroen i Tunisia. Den enorme strømmen av flyktninger har ført til fullstendig krise på Lampedusa.