Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Båt med over 450 passasjerer sank

En båt med 457 personer om bord sank mandag kveld i Kina. Redningsfolk jobber med å redde folk ut av båten.

Mandag kveld sank en båt på Yangtze-elva i Kina. 457 personer var om bord. Dykkere har reddet en eldre passasjer ut båten. Redningsfolkene bruker skjærebrennere for å nå fram til folk. De har hørt folk banke på skroget inne i det sunkne skipet.

– Redningsarbeidere banket på skroget og fikk svar. Tre mennesker er oppdaget i live, skriver avisa Hubei Daily.

TV-bilder viser redningsarbeidere med skjærebrennere som banker på skroget på båten. Den ligger opp ned i 15 meter dypt vann. Samtidig jobbet politiet med å få småbåter på vannet. De skal lete etter overlevende i et høljende regnvær.

Statlig TV melder at fem døde er funnet. 12 mennesker er reddet i live fra den 76 meter lange båten Dongfangzhixing (Østens stjerne).

Men det betyr trolig at de fleste av dem som var om bord, fortsatt ikke er gjort rede for. De frykter nå at ulykken er en av de mest dødelige katastrofene i Kina på mange år.

Sterk vind og kraftig regn i området gjør redningsarbeidet svært vanskelig. Det er usikkert hvor mange levende mennesker som kan være inne i båten.

Ulykken skjedde klokken 21.30 mandag kveld lokal tid. Politiet ble varslet av sju passasjerer som fikk svømt i land. Blant de første som kom seg i sikkerhet, var båtens kaptein og maskinist. De er nå pågrepet og avhøres av politiet. Det melder nyhetsbyrået Xinhua.

Tidligere har de to forklart at båten sank raskt. Det skal ha skjedd etter at båten ble rammet av uværet. Det skal ha vært en syklon. Båten drev tre kilometer nedover elva med bunnen i været etter at den kantret.

Kinas president Xi Jinping har sagt at det ikke skal spares på noen ressurser i arbeidet. Statsminister Li Keqiang var tirsdag morgen på vei til stedet der båten sank.

Fra flyet meldte Li at «alle styrker skal settes inn for å redde liv for enhver pris».

Omtrent 100 fiskebåter og minst 20 dykkere var tirsdag morgen med i letingen etter overlevende. Avisa People's Daily skriver at de fleste av passasjerene var mellom 50 år og 80 år gamle.

Båten var på vei fra Nanjing til Chongqing da ulykken skjedde. Båten hadde 405 kinesiske passasjerer om bord som var på en utflukt. Den var arrangert av et reisebyrå i Shanghai. I tillegg var det fem ansatte i reisebyrået og 47 personer som jobbet på båten om bord. Det melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.