Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bestiller store mengder hud til brannskadde

Mange har store brannskader etter vulkan-utbruddet på New Zealand. Myndighetene bestiller masse hud for å behandle de skadde.

Myndighetene i New Zealand bestiller store menger hud. Det skal brukes for å behandle folk med alvorlige brannskader. Mange har fått skader etter vulkan-utbruddet på øya White Island.

29 personer blir behandlet for brannskader etter utbruddet. De er innlagt på seks ulike sykehus i New Zealand. Landet har aldri før behandlet så mange for brannskader samtidig. Det sier overlege Peter Watson.

Helse-myndighetene må bestille ny hud til de skadde. De trenger 1,2 millioner kvadrat-centimeter hud. Noen av pasientene er forbrent på 90 til 95 prosent av kroppen.

22 skadde får fortsatt hjelp til å puste.

Ni personer er nå offisielt savnet. De er trolig døde etter vulkan-utbruddet. Det sier myndighetene på New Zealand.

30 personer er skadd. 25 av disse er kritisk skadd.

Onsdag er det fortsatt bevegelser i jordskorpen ved vulkanen. Det er større fare for et nytt utbrudd. Det har hindret politiet i å hente ut døde fra øya.

– Dette er en helt tragisk situasjon, sier Sarah Stuart-Black på en pressekonferanse. Hun er direktør for sivilforsvaret. Hun sier at det er viktig for dem at de døde hentes ut.