Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Biden trenger bare én stat til for å bli president

Joe Biden trenger bare én stat til for å vinne valget i USA. Det er etter at han hadde vunnet statene Wisconsin og Michigan.

Onsdag ble det klart at Joe Biden vinner statene Wisconsin og Michigan. Dermed trenger han bare én stat til for å bli USAs neste president.

Det er bare delstatene Nevada, Pennsylvania, Georgia og North Caroline igjen å telle ferdig. Biden trenger altså bare en av dem for å nå tallet på 270 valgmenn. Og dermed vinne.

Biden har nå 264 valgmenn, ifølge nyhetsbyrået AP. President Donald Trump har 214.

Vinner Biden Nevada, får han seks valgmenn. Da ender han på nøyaktig 270. Pennsylvania har 20, Georgia 16 og North Carolina 15 valgmenn. Så hver av dem er også nok til å gi ham flertall.

Men da må han ha vunnet delstaten Arizona. Nyhetsbyrået AP og kanalen Fox News har kåret ham til vinner der. Men tellingen av stemmer fortsetter. Og andre medier som CNN har ikke kåret en vinner i Arizona ennå.

Trump må vinne alle fire delstatene som er igjen. I så fall ville han få 271 valgmenn. Det er akkurat nok til å få fortsette som president.

Det er uklart når de fire statene er ferdig med opptellingen. Millioner av forhånds- og poststemmer blir nå talt opp.

I Nevada leder Biden. Mens president Donald Trump foreløpig leder i de tre andre. Men i alle tre haler Biden raskt innpå. Det er etter hvert som forhånds-stemmer blir talt opp.

Trump sa likevel på Twitter at han har vunnet i både Pennsylvania, Georgia og North Carolina. Han sa også at han i virkeligheten hadde vunnet i Michigan. Men Twitter merket meldingen med en advarsel. De skrev at det ikke er kåret vinner i noen av disse statene.