Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ble brukt i skytingen

Politiet fant to pistoler hjemme hos 38-åringen i Malmö. En av dem skal ha blitt brukt til flere skyte-episoder.

Lørdag ble en 38 år gammel mann pågrepet i Malmö. Politiet mistenker ham for å ha skutt mot flere innvandrere i byen det siste året. Politiet fant to våpen i leiligheten til mannen, en Glock 9mm og en 22-kaliber pistol. Mannen har lisens for begge våpnene. En slektning av mannen sier at 38-åringen også har et lasersikte.

Politiet har koblet minst en av pistolene til flere av skyte-episodene. De har sjekket kuler fra stedene det ble skutt, skriver den svenske avisa Expressen.

LES MER HER: Tok «snikskytteren»

38-åringen blir trolig varetektsfengslet tirsdag. Mannen er siktet for ett drap og sju drapsforsøk. Alle ofrene, bortsett fra ett, har innvandrer-bakgrunn. Alle skyte-episodene skjedde i mørket. En mann sto på buss-holdeplassen da han ble skutt i ryggen. En annen ble skutt gjennom vinduet i leiligheten. Frykten bredte seg i Malmö.

Politiet har avhørt mannen, og vil gjøre flere avhør. 38-åringen nekter for at det er han som har terrorisert Malmö det siste året. Politiet vil ikke si noe om hvorfor de tror at mannen skal ha skutt mot innvandrere. 38-åringen ble pågrepet etter at politiet fikk tips fra folk. Ifølge avisa Sydsvenskan skal politiet ha spanet på mannen i to uker. De ba om å få bruke leiligheten til en nabo av mannen.

LES MER HER: Tror ikke at skytteren vil slutte

Den siktede mannen skal ha vært mye alene og hadde liten kontakt med andre i blokken der han bodde. Han mekket på sykler i kjelleren. Ifølge faren hans har sønnen vært bekymret for at innvandrere skulle ta over Sverige.