Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Blir ikke enige om Assange

Julian Assange har bodd i Ecuadors ambassade i Storbritannia i ett år. De to landene blir ikke enig om hva som skal skje med ham.

Mandag møttes Storbritannias og Ecuadors utenriksministere. Ricardo Patiño og William Hague diskuterte hva som skal skje med Julian Assange. Assange har bodd i Ecuadors ambassade i London i Storbritannia i ett år.

Australse Julian Assange er grunnleggeren av nettstedet WikiLeaks. De avslører hemmelige dokumenter. Assange er anklaget for seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige. Han har derfor søkt politisk asyl i Ecuador. Han er redd for å bli videre utlevert til USA. Der kan han bli tiltalt for å ha avslørt hemmelige opplysninger.

LES MER HER: Kan sendes til Sverige

– Ecuador er fortsatt fast bestemt på å beskytte Assanges menneske-rettigheter, sier Ecuadors utenriksminister Ricardo Ecuador.

Assange kan ikke forlate ambassaden. Det er fordi Storbritannia har en avtale om utlevering med Sverige.

Møtet mellom Hague og Patiño ga ingen resultater. Ecuador vil at Storbritannia skal forsikre at de ikke vil sende Assange til Sverige. Det vil ikke Storbritannia love.

De to utenriksministerne diskuterte også ytringsfrihet, forteller Patiño.

Kort etter samtalen viste Assange seg i et vindu på ambassaden samme med Patiño. Assange vinket til folk som hadde samlet seg utenfor.