Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Blodbad i Syria

Minst 83 mennesker er drept etter at flere bilbomber eksploderte i Syria. Mange av de drepte er skolebarn, ifølge syriske opprørere.

Bombene gjorde torsdagen til den blodigste dagen på ett år i Syria. Minst 83 mennesker er døde. Bomber eksploderte på ulike steder i Syrias hovedstad og sør i Syria. Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights meldte fredag at mange av de drepte er skolebarn.

Det største angrepet skjedde ved den russiske ambassaden og Baath-partiets kontorer i Damaskus. Baath har makten i Syria. Her ble 61 mennesker drept. 17 av dem var soldater. Flere av de drepte var elever på en skole i nærheten.

LES MER HER:  Lover milliarder til syrere

Minst 22 andre ble drept i et angrep mot hovedkvarteret til de syriske soldatene i Damaskus. 19 av de drepte var soldater. I Tsil i Daraa-regionen sør i Syria ble 38 mennesker drept i en eksplosjon. Ti andre vanlige mennesker mistet livet i skyting mot byen Jassem.

Russland er sinte på USA. De mener at amerikanerne ikke vil fordømme angrepet som skjedde rett ved ambassaden deres.

De siste månedene har det vært flere angrep mot bygg som huser myndigheter eller soldater. Den islamistiske al-Nusra-gruppa har sagt at det er de som angriper. USA mener at de er terrorister. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Lakhdar Brahimi er sendt ut av verdens-organisasjonen FN for å prøve å forhandle. FN har bedt ham om å jobbe med dette til slutten av året. Brahimi er også sendt fra organisasjonen Den arabiske Liga.

LES MER HER: Utenlandske krigere til Syria

FN håper fortsatt at de kan få en slutt på krigen i Syria uten å sende inn egne soldater.

Mange er på flukt fra krigen i landet. Nå mangler de vann. Det fører til diaré og hudsykdommer, ifølge hjelpeorganisasjonen Røde Kors.

Konflikten i Syria begynte i mars 2011. Folk demonstrerte mot president Bashar al-Assad og ville ha endringer i regimet.

Al-Assad sendte ut soldater for å stanse opprøret. Ifølge FN har krigen så langt krevd over 70.000 liv. Mer enn 850.000 personer har flyktet fra Syria.

De siste månedene har opprørerne erobret flere mindre byer, militærleirer og flybaser. Opprørerne kontrollerer mesteparten av byen Aleppo. Det er Syrias største by og økonomiske sentrum.