Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Blodig niårsdag for invasjonen i Irak

Minst 43 irakere i flere byer ble drept av bomber. Det skjedde ni år etter at tidligere leder Saddam Hussein ble tvunget til å slutte.

Det er ni år siden styrker ledet av USA tok makten fra Saddam Hussein i Irak. Denne dagen ble det sprengt bomber i rundt ti irakiske byer. Minst 43 mennesker ble drept.

Lokale kilder sier det er over 40 drepte og rundt 230 skadde. Det er i minst 16 eksplosjoner. De startet klokka sju om morgenen og fortsatte utover formiddagen.

LES MER HER: Minst 31 drept av bombe

Ett av de første og blodigste angrepene skjedde i byen Kerbala. To bomber ble sprengt omtrent samtidig. 13 personer ble drept, mens 48 ble skadd. Det sier en talsmann for byens helsemyndigheter.

I byen Kirkuk nord i landet ble minst ni mennesker drept og 42 skadd, ifølge en lege på byens sykehus. Angrepet skjedde ved en politistasjon. Alle de drepte skal ha vært politimenn.

Også i hovedstaden Bagdad var det terror-angrep tirsdag. En selvmords-bomber drepte to mennesker i sentrum av byen. Åtte ble skadd. Deretter ble det meldt om en bilbombe utenfor utenriks-departementet. Det er ikke klart om noen døde i dette angrepet.

LES MER HER: Flere drept av bomber

Også i mange andre byer forskjellige steder i landet var det eksplosjoner.

Blant målene for angrepene var guvernøren i Anbar-provinsen. Han overlevde, men en av livvaktene hans ble drept.

Neste uke skal organisasjonen Den arabiske liga ha møte i Bagdad i Irak. Trolig vil det nå bli ny diskusjon. Det er om sikkerheten i Bagdad er god nok for et slikt arrangement.

 

Emneord

verden