Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bombet nødhjelpen til syrere

Folk i Syria har ventet lenge på nødhjelp. Natt til tirsdag ble flere av lastebilene med mat, medisiner og tepper bombet.

Lastebilene med nødhjelp har ventet lenge i Tyrkia. De kan ikke kjøre til Syria før partene i krigen sier det er trygt. I natt var endelig bilene på vei til byen Aleppo. Der har folk sultet lenge. Men bilene nådde ikke fram. De ble bombet like før de nådde Aleppo. Minst 12 personer ble drept. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Lastebilene tilhørte verdens-organisasjonen FN og syriske Røde Halvmåne. 31 lastebiler hadde med seg nødhjelp til 78.000 personer. 18 av lastebilene ble truffet av bombene. Et lager i nærheten ble også ødelagt.

Trolig var det russiske eller syriske kampfly som angrep. Fem bydeler av Aleppo ble også angrepet. Gruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) tror minst 32 vanlige folk ble drept.

Den siste uka har det vært våpenhvile i Syria. Det betyr en pause i krigen. Alle partene utenom terrorgruppa Den islamske staten (IS) har vært enige om dette. Derfor har de lagt bort våpnene. Mandag ettermiddag var det slutt på våpenhvilen. Syriske soldater bombet landet 35 ganger samme dag, ifølge SOHR.