Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bombet over 320 steder i natt

Minst 20 mennesker er drept i israelske angrep på Gazastripen natt til torsdag. Minst åtte av de drepte var kvinner og barn.

Natt til torsdag ble minst 20 mennesker drept. Det skjedde da Israel bombet en kafé, to biler og flere hus på Gazastripen. Det sier palestinsk helsepersonell. Minst åtte av de drepte var kvinner og barn.

Et luftangrep drepte tre personer. De satt i en bil vest i Gaza by torsdag morgen. Fire andre personer ble skadd i angrepet. Det sier palestinsk helsepersonell.

Seks ble drept på en kafé i Khan Younis sør på Gazastripen. Mens fire kvinner og fire barn ble drept i et boligområde i samme by, ifølge palestinske kilder.

LES MER HER: Mange drept på Gazastripen

Folk i området lå og sov da angrepet skjedde. Døde og skadde ble hentet ut av restene av minst tre bygg. Til sammen skal over 30 mennesker ha blitt skadd i angrepene i Khan Younis.

Israel bombet 322 mål på Gazastripen natt til torsdag. Det sier en israelsk militær talsmann.

I flyktningleiren Nusseirat ble én mann drept i angrep natt til torsdag. Lenger nord, i Gaza by, ble minst én mann drept i en bil. Det skjedde i et angrep onsdag kveld.

Videoopptak av bilvraket viser at det var skrevet «TV» på bilen med store røde bokstaver. Den drepte mannen var 30 år gamle Hamed Shehab. Han jobbet som sjåfør for nyhetsnettstedet Media 24.

På Gazastripen er minst 70 mennesker drept så langt. Det melder nyhetsbyrået AFP. Blant de drepte skal det være 18 barn, 10 kvinner og minst 6 medlemmer av palestinske grupper med våpen.

I Tel Aviv i Israel gikk flyalarmen torsdag morgen. Det skjedde da palestinere skjøt flere raketter mot Israel, ifølge israelsk militærradio.

Israels forsvar mot raketter skjøt ned minst én rakett. Det skjedde i lufta over Tel Aviv. De skjøt også ned en rakett over Netivot i Sør-Israel. Det sier det israelske forsvaret IDF.

Ifølge IDF ble åtte raketter skutt fra Gazastripen mot Israel i løpet av natten.

Så langt er det ikke kommet meldinger om alvorlige skadde personer på israelsk side.

Verdens-organisasjonen FNs sikkerhetsråd har innkalt til et møte om krisen i Midtøsten. Generalsekretær Ban Ki-moon vil være til stede under møtet. Det skal holdes torsdag.

Konflikten mellom Israel og palestinske opprørs-grupper har blitt mye verre de siste dagene. Likevel fortsetter norske myndigheter å sende palestinere tilbake til Gazastripen med tvang.

Asylsøkere bør ikke sendes tilbake til Gaza og Vestbredden. Det har FNs høykommissær for flyktninger sagt siden 2001. Men dette har ikke Norge tatt hensyn til.