Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Bør jobbe for alle

- Jeg forventer at en president skal jobbe for alle, og ikke bare for noen. Det sier Barack Obama etter at Mitt Romney pratet om velgere som late mennesker på trygd.

Barack Obama kjemper mot Mitt Romney om jobben som president i USA. Nå har han sagt sin mening om stormen rundt Romney. Romney skapte storm da han snakket på et lukket møte. Møtet ble filmet med skjult kamera.

– Det er 47 prosent som støtter Obama, som er avhengig av staten. De ser seg selv som ofre, som tror det er statens oppgave å ta vare på dem. De mener de har rett på helsetjenester, mat, bolig, alt mulig, sa Romney.

LES MER HER: – Halve USA vil ikke jobbe

Han sa at han ikke ville bekymre seg for disse menneskene.

– Dette er folk som ikke betaler noen skatt av lønn. Så det vi lover om lavere skatt har ikke noe å si for dem. Jeg kommer aldri til å klare å overtale dem til å ta ansvar for sine egne liv, sa han, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Tirsdag var president Barack Obama gjest på David Lettermans TV-show.

- Jeg forventer at en president skal jobbe for alle, og ikke bare for noen, sa han.

- Jeg vet ikke hva han snakket om, men jeg kan si dette: I 2008 stemte 47 prosent på John McCain, og ikke på meg. På valgnatta sa jeg at «selv om du ikke stemte på meg, hører jeg stemmene deres. Jeg skal jobbe så hardt jeg kan for å være din president». En av de tingene jeg har lært som president, er at du representerer hele landet, sa Obama.

Presidenten mener det er feil av Romney å kalle de såkalte 47 prosentene for «ofre».

- Vi har noen plikter overfor hverandre. Det er ikke noe galt å gi en hjelpende hånd for at en alenemammas barn kan gå på college, sa han.

Romney sier at han ikke angrer på meningene sine. Men det var sagt på en dårlig måte, mener han. Romney sier at han bare ville få fram at han ikke ønsker at staten skal ha en stor rolle. Men han vil «hjelpe alle amerikanere til å få en lys framtid».