Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Brad Pitt hyller sin forlovede

Brad Pitt mener Angelina Jolies valg om å fjerne brystene er «heroisk». Dette gjorde hun for å forebygge brystkreft.

Tirsdag ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Angelina Jolie har fjernet brystene. Det var for å forebygge brystkreft. Legene sa hun hadde rundt 87 prosent risiko for brystkreft.

LES MER HER: Angelina Jolie har fjernet begge brystene

Jolies forlovede, Brad Pitt, hyller konas valg.

– Jeg mener valget Angelina har tatt er fullstendig heroisk, sier Brad Pitt til London-avisa Evening Standard. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Dette sier han fordi han har vært med når Jolie har tatt beslutningen. Han hyller også alle andre kvinner som har fjernet brystene for å forebygge brystkreft.

Pitt takker samtidig sin forlovedes leger for innsatsen.

– Det eneste jeg ønsker for henne, er et langt liv med god helse sammen med meg selv og våre barn, sier han. Pitt mener dette var en lykkelig dag for familien deres.

Angelie Jolie er 37 år gammel. Hun fortalte tirsdag om at hun hadde bestemt seg for å fjerne brystene. Jolie skrev om saken i et leserinnlegg i avisa The New York Times. Skuespillerens mor døde av brystkreft i en alder av 56 år.

Leger har undersøkt Jolie. De har funnet ut at hun har arvet gen-mutasjonen BRCA1. Denne mutasjonen gjør at hun har høy risiko for brystkreft. I tillegg har Jolie 50 prosent risiko for eggstokkreft.

Brad Pitt og Angelina Jolie har vært sammen siden 2005. De omtales i media som «Brangelina». De har tre egne barn og seks adopterte barn.