Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Brannene i USA er en katastrofe

Voldsomme skogbranner herjer i delstaten Colorado i USA. President Barack Obama sier brannene er en katastrofe.

En person er funnet død i et utbrent hus. Skogbranner har nådd byen Colorado Springs vest i USA. En person er funnet død i Colorado på grunn av de voldsomme skogbrannene.

Guvernør John Hickenlooper sier disse brannene er de verste i delstatens historie.

Politisjef Peter Carey sa fredag at to personer er meldt savnet i området Waldo Canyon. Rundt 35.000 mennesker har måttet flykte fra hjemmene sine. Mange bolighus har brent ned, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Skogbrann truer stor by

President Barack Obama sier brannene er en katastrofe. Det gjør at staten kan hjelpe delstaten med penger. Pengene skal brukes til å slukke brannene og støtte folk i området. Trolig reiser presidenten til området fredag.

Brannen har svidd av mer enn 74.000 mål skog. Torsdag hadde rednings-folk bare kontroll over rundt en tidel av brann-områdene. Mer enn 8.800 brannfolk deltar i arbeidet. De bruker 550 biler, 21 fly som slipper vann og 170 helikoptre.

Det er laget sentre hvor folk kan bo midlertidig. Der bor de som har måttet flykte fra hjemmene sine. Dyrevern-organisasjoner og veterinærer jobber også med å hjelpe mange kjæledyr og gårdsdyr som er i områdene. Det skriver avisa Examiner.