Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bruker landminer mot flyktninger

Myanmar legger ut landminer på grensa. Landet vil hindre flyktninger i å komme tilbake.

Over 125.000 mennesker har flyktet fra Myanmar siden 25. august. Det er folk fra minoriteten rohingya. Rohingyaene er en muslimsk folkegruppe.

Myndighetene i Myanmar mener rohingyaene er ulovlige innvandrere fra Bangladesh. Nå legger hæren ut landminer på grensa til nabolandet. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Myanmar vil hindre at folk kommer tilbake.

En grensebetjent sier til nyhetsbyrået at han hørte to eksplosjoner tirsdag. En gutt mistet beina i en eksplosjon. En annen gutt fikk mindre skader, opplyser betjenten.

Rohingyaene er en av verdens mest forfulgte minoriteter. Det mener Verdens-organisasjonen FN. FN tror det 800.000 personer i folkegruppen. Andre mener det er opp til 1,3 millioner.

Rohingyaene flykter fra Myanmar for å slippe å bli forfulgt. Minst 400 mennesker ble drept i forrige uke. Hæren i Myanmar angriper rohingya-folket. Det skjer i delstaten Rakhine som ligger vest i landet.

De fleste har flyktet til nabolandet Bangladesh. Andre har reist over havet til Malaysia og Indonesia. I alle disse landene bor det flest muslimer.

Minst fem barn har druknet på vei til Bangladesh. Båtene sank onsdag morgen, opplyser grensevakter i landet.

Foto: Mohammad Ponir Hossain / Reuters / NTB scanpixFLYKTER: Folk går i land i Bangladesh. De har flyktet fra konflikten i Myanmar. Foto: Mohammad Ponir Hossain / Reuters / NTB scanpix