Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Clinton kan redde Obama

Bill Clinton holdt en tale under partiet Demokratenes landsmøte. Talen var veldig viktig for valgkampen til president Barack Obama.

Onsdag holdt den tidligere amerikanske presidenten Bill Clinton en tale. Det skjedde under landsmøtet til partiet Demokratene i USA. Der forsvarte han president Barack Obama. Partiet Republikanerne har anklaget Obama for å ikke ha gjort nok for økonomien i USA.

–Obama møtte en mye svakere økonomi enn jeg gjorde da jeg ble president. Det var ikke mulig å reparere skadene på den amerikanske økonomien på bare fire år. Hverken jeg eller andre tidligere presidenter kunne ha klart det. Men ting har blitt bedre. Hvis dere velger Obama igjen, vil dere merke det selv, forklarte Clinton.

Republikanerne har laget mange kampanjer der de spør velgerne «Har ting blitt bedre med Obama som president? Hvis ikke, hvorfor stemme på Obama igjen?». Hilde Eliassen Restad er senior-forsker i Norsk Utenriks-politisk Institutt. Hun forteller at Obama har et problem. Han vil tape valget hvis han ikke greier å overbevise om at ting har blitt bedre. Derfor trenger han Clinton, som er veldig populær.

LES MER: Romney blir Obamas motstander

–Bill Clinton snakket til dem som står i midten av amerikansk politikk og som ikke vet hva de skal velge. Han argumenterer for at ting har blitt bedre under Barack Obama. Greier de ikke å overbevise velgerne, så vil Obama tape. Jeg tror vi kommer til å se mer av Clinton framover. Det sier Eliassen Restad til Klar Tale.