Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Clinton kan si ja på Twitter

Vil Hillary Cliton bli president i USA? Ryktene sier at søndag er dagen da hun sier ja. Og det kan skje på Twitter.

Neste år er det valg på ny president i USA. Trolig sier Hillary Clinton snart at hun deltar i kampen. Ifølge ryktene er søndag den store dagen. Og det kan skje på Twitter.

Det skriver avisa New York Daily News. De har en hemmelig kilde fra Clintons krets. Trolig sier Clinton fra i form av en video og meldinger på sosiale medier, skriver de.

Det er ventet at Clinton vil gjøre mye valgkamp på sosiale medier som Facebook og Twitter. Clinton skal ha leid inn Stephanie Hannon til å jobbe med valgkampen. Hannon er sjef i det store dataselskapet Google. Hannon skal lokke velgere med gode nettsider og apper.

Smått og intimt er viktige slagord i starten av valgkampen, skriver avisa Washington Post. Planen er at Clinton skal skinne i intime omgivelser. Da viser hun fram sine beste sider, som humor, ydmykhet og politisk kløkt.

Partiet Demokratene skal etter hvert stemme over hvem de vil ha til president-kandidat. Clinton er stor favoritt til å vinne kampen i Demokratene og bli deres kandidat til valget.

I partiet Republikanerne blir det trolig mer konkurranse om å få bli kandidat. Til nå har kampen fått to kandidater. Det er Ted Cruz og Rand Paul.

De var mer glamorøse og tradisjonelle da de avslørte at de var med i kampen. Cruz meldte fra foran flere tusen kristne studenter i delstaten Virginia. Rand Paul kom med beskjeden i en ballsal i Kentucky. Også Marco Rubio fra Florida ventes å melde seg på kampen med stil. Ryktene sier at det skjer foran Frihetstårnet i byen Miami mandag.

Clinton forsøkte å bli president også for åtte år siden. Men da tapte hun mot president Barack Obama. Senere var hun utenriksminister for ham fra 2009 til 2013.

67 år gamle Hillary ble først kjent som kona til Bill Clinton. Han var president fra 1993 til 2001. Ektemannen er en rådgiver for kona. Det sa han til tidsskriftet Town & County tidligere denne uka.

– Jeg tror det er viktig, og det tror Hillary også, at hun går inn i det som om hun aldri før har stilt til noe valg. Hun må skape et bånd til velgerne, sa Bill Clinton.

Hillary skal jobbe med å endre hvordan folk ser henne, skriver Washinton Post. Hun skal sørge for at folk ikke ser på henne som en kjølig person. Derfor skal hun ha valgkamp på intime steder i starten. Det blir mange besøk i stuer og på kafeer. Senere kommer de store samlingene og festtalene.

LES MER HER: Clinton kan bli historisk

LES MER HER: Kastet sko mot Hillary Clinton