Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Den siste reisen

Hun hadde pakket vesken for å flykte. Men hun kom seg aldri ut av Aleppo i Syria.

De pakket poser og bager for å flykte. Det var ikke lenger mulig å bli boende i Øst-Aleppo i Syria. Men flere kom seg aldri ut av gata der de bodde. 26 vanlige folk ble drept av skudd fra tunge våpen onsdag. Sju av de drepte var barn, skriver nyhetsbyrået AFP.

Krigen mellom opprørere i Syria og soldater fra regjeringen fortsetter. Vanlige folk blir ofrene i kampene.

I Aleppo torsdag gjør soldater fra regjeringen seg klare. De er forberedt på kamper i gatene. Samtidig skal opprørere ha tatt tilbake et viktig sted i byen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Soldatene har kontroll over 40 prosent av områder der opprørene var før. Det sier en syrisk gruppe. De kaller seg Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). De sier at myndighetene gjør enda mer for å ta tilbake Aleppo.

– Soldatene rykker fram på bakken. Men de er redde for angrep de ikke er forberedt på. Det er både mange opprørere og vanlige folk der, sier han.

Syria får hjelp fra Russland i kampene i Aleppo. Også Iran og Hizbollah i Libanon støtter krigen.

Situasjonen kan nesten ikke bli verre, sier verdens-organisasjonen FN. Det finnes nesten ikke mat i deler av Aleppo. Sykehusene er bombet. Og kampene blir stadig hardere.

Men Russland har sagt de vil snakke med FN om å la folk flykte. De snakker om å lage fire trygge steder der folk kan komme seg ut av byen.

– Russland har sagt at de ønsker å sette seg ned sammen med våre folk i Aleppo, sa Jan Egeland på en pressekonferanse torsdag. Han er rådgiver for FN. Russland har foreslått at skadde skal kunne hjelpes slik. Og nødhjelp skal komme inn i byen.

Minst 30.000 mennesker skal ha fått hjelp fra FN. De har flyktet fra Øst-Aleppo. Mellom 40.000 og 50.000 mennesker skal ha flyktet fra byen til sammen.