Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Den tredje mistenkte er fortsatt på frifot

To brødre skal ha sprengt seg selv i luften på flyplassen i Brussel tirsdag. Den tredje mistenkte er fortsatt ikke tatt av politiet.

Det var brødrene Khalid og Ibrahim El Bakraoui som utførte terroren på flyplassen i Brussel tirsdag. Det skriver belgiske medier. De to sprengte seg seg i lufta i avgangshallen på flyplassen Zaventem. Minst 11 personer ble drept.

De døde brødrene var kjent for politiet fra tidligere. Ikke for terrorhandlinger, men for organisert kriminalitet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Brødrene var ikke alene. Det viser bilder fra et overvåknings-kamera på flyplassen like før eksplosjonene. De gikk sammen med en mann som hadde på seg en hatt og lys jakke. Alle tre gikk med bager på bagasjetraller. Belgiske myndigheter mener at den tredje mannen løp fra stedet etter eksplosjonene.

Mannen heter Najim Laachraoui. Han var allerede etterlyst før eksplosjonene. Laachraoui ble etterlyst etter pågripelsen av Salah Abdeslam i forrige uke. Abdeslam er siktet for terror-angrepene i Paris i Frankrike i fjor.

Laachraoui skal ha hjulpet Abdeslam å gjemme seg i Belgia. Franske myndigheter skal også ha funnet spor av arvestoffet DNA fra Laachraoui. De fant DNA på bombeltene som ble brukt under terrorangrepene i Paris.   

Den belgiske avisa DH skrev først onsdag formiddag han var blitt pågrepet av politiet. Denne informasjonen stemmer ikke, skriver flere belgiske medier onsdag ettermiddag.

Den ekstreme gruppa Den islamske staten (IS) sier at de planla terrorangrepene. Belgisk politi understreker at de ikke kan bekrefte denne informasjonen. Tirsdag aksjonerte politiet over hele Belgia. De har funnet fram til flere personer som skal avhøres. I bydelen Schaerbeek i Brussel fant politiet et IS-flagg og en bombe med spiker.

Flyplassen i Brussel vil også være stengt onsdag.

LES MER HER: Brussel sørger

LES MER HER: Minst 20 døde etter angrep på metroen