Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Det var en kvinne

Russisk politi tror en kvinne sprengte seg selv på Domodedovo-flyplassen i Moskva.

Det skriver det russiske statlige nyhetsbyrået RIA Novosti.

Minst 35 personer skal være døde etter terror-angrepet mandag. Mer enn 100 personer er skadd.

Domodedovo er den travleste flyplassen i Moskva. Russiske etterforskere kaller hendelsen et terror-angrep.

LES MER HER: – Minst 31 døde

– Eksplosjonen skjedde i det øyeblikket den kvinnelige selvmords-bomberen åpnet vesken sin, sier en russisk sikkerhets-kilde til RIA Novosti.

Russiske etterforskere sa mandag at de hadde funnet et hode «med arabisk utseende». De trodde først at det var hodet til selvmords-bomberen.

– Terroristen hadde følge med en mann. Han sto ved siden av henne. Eksplosjonen rev hodet av ham, sier sikkerhets-kilden.

Politiet i Moskva tror at islamske ekstremister fra Nord-Kaukasus i Russland kan ha gjort angrepet. Det skriver det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

– Denne terror-handlingen ligner metoder som terrorister fra Nord-Kaukasus bruker, sier politiet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Minst én brite er blant de drepte. Det melder britiske myndigheter. To fly fra Storbritannia hadde landet på flyplassen kort tid før selvmords-angrepet.

To kvinnelige selvmords-bombere sprengte seg selv i Moskvas metro i mars 2010. Da ble 38 mennesker drept.

LES MER HER: Sørgedag i Moskva

Kvinnene tilhørte en gruppe som kalles «de svarte enkene». De er kjent for å bruke terror mot offentlige steder. Dermed blir det mange drepte og skadde. Mange av kvinnene har mistet sine menn i kamper mellom russiske styrker og tsjetsjenske opprørere.

Eksperter ser likheter mellom angrepet i 2010 og angrepet mot Domodedovo-flyplassen mandag. Det skriver nettstedet NRK.no.

Ledelsen på Domodedovo-flyplassen må ta ansvaret for den dårlige sikkerheten. Det mener Russlands president Dmitrij Medvedev.

LES MER HER: – Ledelsen må ta ansvaret