Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Det var meg

Islamist-lederen Doku Umarov sier han ga ordre om terror-angrepet på en flyplass i Moskva.

Den 24. januar rystet en stor eksplosjon Domodedovo-flyplassen. Det skjedde i Moskva i Russland. En selvmords-bomber sprengte seg selv i lufta.

LES MER HER: – Minst 31 døde

Doku Umarov heter egentlig Dokka Khamatovich Umarov. Han er en islamsk opprørs-leder i Russland. Umarov sa mandag at det var han som ga ordre om selvmords-angrepet på Domodedovo-flyplassen. 36 mennesker døde i terror-angrepet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Umarov sier at han er ansvarlig for flyplass-bomben. Umarov har også tatt ansvaret for bomben i en video. Den ble lagt ut på en islamistisk nettside. Han sier at det kommer flere slike angrep. Det skal være en del av islamistenes kamp for en egen muslimsk stat i Kaukasus i Russland.

I videoen sier Umarov at angrepet på Domodedovo-flyplassen var en spesial-operasjon. Den var rettet mot det russiske folk og statsminister Vladimir Putin. På videoen viser Umarov seg selv kledd i militær-uniform. Videoen ble laget samme dagen som angrepet på flyplassen.

– Flere spesial-operasjoner vil bli gjort i framtiden. 2011 blir blodet og tårenes år, sier Umarov, ifølge nettavisa Aftenposten.no.