Verden

Disse fem er savnet i Algerie

Statoil har gitt ut navnene på de fem nordmennene som fortsatt er savnet i Algerie. Norske myndigheter vet hvor de fem var da terrorangrepet startet.

– Vi er i en situasjon nå hvor vi klamrer oss til håpet. Men vi må også innse at liv kan ha gått tapt, sa utenriksminister Espen Barth Eide til kanalen NRK søndag kveld.

17 nordmenn var på gassanlegget i Algerie da det ble angrepet onsdag. De jobber for det norske oljeselskapet Statoil. Terrorister begynte å skyte og tok kontrollen over anlegget. Torsdag begynte algeriske soldater å angripe terroristene.

LES MER HER: – Vi kjenner en dyp uro

Lørdag fikk soldatene kontrollen over anlegget igjen. Men trolig er minst 48 gisler døde. 12 nordmenn er funnet i live og er sendt hjem til Norge. Fem nordmenn er fortsatt savnet. Sent søndag kveld valgte Statoil å gi ut navnene på de fem. De er:

58 år gamle Tor Bech fra Bergen. Han er Statoils plassjef på anlegget In Aménas. Han er også stefaren til utviklingsminister Heikki Holmås.

56 år gamle Victor Sneberg. Han er Statoils landsjef i Algerie. Han bor i Sandnes i Rogaland, men er egentlig fra Manndalen i Troms. Han er gift og har to barn.

55 år gamle Hans M. Bjone. Han er fra Brandbu i Oppland, er gift og har to barn, skriver avisa Hadeland. Bjone har jobbet ved gassanlegget In Aménas i Algerie som Production Manager siden 2009, skriver avisa Oppland Arbeiderblad.

35 år gamle Thomas Snekkevik. Han bor i Austrheim og Bergen, og har jobbet som avdelingsleder ved gassanlegget i In Aménas siden januar 2010. Fra oktober 2007 jobbet han på oljeplattformen Kvitebjørn i Nordsjøen.

43 år gamle Alf Vik. Han bor i Grimstad i Aust-Agder. Han er ingeniør og har arbeidet i Statoil siden 2007. De siste årene har han jobbet ved gassanlegget i In Aménas i Algerie, skriver avisa Agderposten.

LES MER HER: Gisselaksjonen i Algerie er over

Norske myndigheter skal kjenne til hvor de savnede nordmennene var da angrepet i Algerie startet. Det sa Utenriks-departementet (UD) sent søndag kveld til avisa VG. Men det letes likevel ulike steder på anlegget, i ørkenen og på sykehus.

– Vi leter nå på alle de stedene det er mulig å lete, sier pressetalsmann Svein Michelsen i UD.

Siste utgave

På forsiden nå