Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Døde under våpenhvile

Et barn er drept og 30 personer er skadd i Gaza by mandag. Det skjedde selv om Israel sa at de skulle legge ned våpnene i sju timer.

Mandag sa Israel at de ikke skulle angripe på Gazastripen på sju timer. Folk skulle få hente mat, medisiner og andre ting de trengte. Men litt senere ble et barn drept og 30 personer skadd i et angrep mot Gaza by. Det sier folk som jobber på et sykehus, skriver nyhetsbyrået NTB.

Den palestinske organisasjonen Hamas er ikke med på våpenhvilen. Det israelske forsvaret har advart om at de vil skyte tilbake dersom våpenhvilen brytes.

LES MER HER: – Våpenhvilen er over

I helgen fikk Israel mye kritikk. De angrep nok en skole til verdens-organisasjonen på Gazastripen.

– En kriminell handling, mener FNs generalsekretær Ban Ki-moon. Amerikanerne sier de er «forferdet».

Minst ti vanlige folk ble drept i angrepet på FN-skolen i Rafah sør på Gazastripen. Der bor 3.000 palestinere som har måttet flykte. Det er tredje gang på ti dager at Israel angriper en av FNs skoler.

LES MER HER: Legger ned våpnene i 72 timer

Nesten 1.800 palestinere er drept og 9.400 skadd siden Israels gikk til angrep 8. juli. Det sier palestinske helse-myndigheter. Israel har mistet 64 soldater og to vanlige personer.

Israel har angrepet 4.600 ulike steder på Gazastripen. Minst tolv sykehus er ødelagt, og fem av dem er stengt. Nesten 900 hus er helt eller i stor grad ødelagt, ifølge verdens-organisasjonen FN.

LES MER HER: Israel snart ferdig med tunnelene

Fra Gazastripen er det skutt 3.100 raketter mot Israel.