Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dødstallene stiger i Brasil

Mer enn 500 mennesker er døde etter oversvømmelsene i Brasil de siste dagene.

Byene Etrópolis og Teresópolis ligger i Serrana-regionen i Brasil. De er hardest rammet. Området er i fjellene nord for Rio de Janeiro. Myndighetene i byene hadde torsdag kveld funnet til sammen 506 døde personer. Det er de verste oversvømmelsene og jordskredene i landets historie, ifølge brasilianske medier. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Den verste naturkatastrofen i landet til nå skjedde i 1967. Det var et stort jordskred i en lille kystbyen Caraguatatuba. Der døde mellom 300 og 450 menesker, skriver nettsiden G1.

– Dette er et svært dramatisk øyeblikk. Scenene vi ser er sjokkerende. Folks lidelser er tydelige, sa Dilma Rousseff torsdag. Hun er Brasils president. Torsdag besøkte Rousseff området. Presidenten fikk en tur med helikopter over det området som er herjet av flom. Og et besøk hos ofre for flommen i byen Nova Friburgo.

Lete-mannskapene jobber under svært vanskelige forhold. Det er stor risiko for nye jordskred. Regnet fortsetter. Det gjør situasjonen stadig mer ustabil. Det fryktes at mange flere døde blir funnet. Mannskapene kommer snart fram til landsbyer som er isolert på grunn av ødelagte veier og bruer.

Det voldsomme regnværet har ødelagt store deler av det fjellrike Serrana-området. Mange innbyggere i Rio de Janeiro reiser dit på ferie. Årsaken er den vakre naturen og et kjøligere klima. Det skriver nettstedet NRK.no.