Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dronning Silvia fyller 70 år

I morgen fyller den svenske dronningen år. Dronning Silvia skal feire 70-årsdagen sin med venner og familie.

Lille julaften fyller dronning Silvia 70 år. Feiringen av den svenske dronningen begynte allerede onsdag. Da var det samling på Slottet. Dagen etterpå var det festforestilling i Oscarsteatern. Forestillingen het «En kväll för vår Drottning». Der deltok blant andre artistene Lill Lindfors og Peter Jöback.

Også gravide prinsesse Madeleine og ektemannen hennes Chris er med på feiringen av Silvia. De kom fra New York for å delta. På fødselsdagen i morgen er det feiring med middag på Drottningholm slott. Da skal bare familien være med å feire. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: Prinsesse Madeleine er gravid

Dronning Silvia sier hun liker jobben sin. Men noen ganger vil hun heller være sammen med venner og familie.

– Jeg prøver å få tid til det. Ofte blir det ikke nok, dessverre. Jeg skal prøve å få mer tid til å være med vennene mine, sier dronningen.

Men Silvia har aldri angret at hun giftet seg med en konge.

– Det er spennende å være dronning, sier hun. Jeg angrer ikke at jeg giftet meg med den mannen jeg elsker. Det er greit at folk ser på meg og mener noe om meg. Det hører med når jeg er dronning. Men så ønsker jeg også å være menneske og ha et privatliv, sier hun.

Silvia synes også det er gøy å være sammen med barnebarnet Estelle. Estelle er datteren til kronprinsesse Victoria og mannen hennes, prins Daniel. Til våren blir Silvia mormor en gang til. Da skal Madeleine og Chris bli foreldre for første gang. På selve 70-årsdagen skal det skytes 21 skudd fra øya Skeppsholmen i Stockholm.