Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Ebola kan spre seg til Europa

Ebola-viruset herjer i Vest-Afrika. Det er 75 prosent sjanse for at viruset vil spre seg til Frankrike. Det er innen slutten av oktober, sier eksperter.

Over 3.400 mennesker har dødd av viruset ebola i Vest-Afrika. Det er siden mars i år. Nesten 7.200 mennesker har blitt smittet så langt.

LES MER HER: Amerikansk journalist smittet av ebola

Det er 75 prosent sjanse for at viruset sprer seg til Frankrike, skriver nyhetsbyrået NTB. Det er innen slutten av oktober, sier eksperter.

Sjansen for at viruset sprer seg til Storbritannia er 50 prosent. Det er 40 prosent risiko for at ebola kommer til Belgia. Eksperter i USA har regnet ut dette. De jobber ved Northeastern University i Boston, skriver den britiske avisa The Independent.

LES MER HER: – Ebola sprer seg med skremmende fart

Årsaken er flytrafikken mellom Vest-Afrika og Europa. Flere flyselskaper har stanset flyavganger til landene med viruset. Det vil bli mindre risiko for at viruset sprer seg hvis flere flyavganger blir stanset.

Det er liten sjanse for at viruset vil spre seg mye i Europa. Det er fordi landene har nok helsepersonell og mulighet til å stanse smitten.

Mandag ble det klart hvordan Norge skal bidra i kampen mot ebola. Det skriver nettavisa vg.no.

LES MER HER: 20.000 kan få ebola

Norge tenker på å sende to store, midlertidige sykehus. Norge vil også gi 89 millioner kroner mer til å bekjempe ebola. Norge vil også sende transportfly og helsepersonell.