Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Elever ville ikke ha besøk av Cruz

Ted Cruz ville snakke om utdanning på en videregående skole. Men elevene ville ikke ha besøk av ham.

Ted Cruz kjemper mot Donald Trump om å bli president-kandidat for det republikanske partiet. Som en del av valgkampen reiser Cruz rundt og snakker om sin politikk. Han er kjent for å tenke gammeldags om blant annet rettighetene til kvinner, innvandrere og homofile.

Onsdag hadde Cruz planlagt å besøke en skole for eldre ungdommer i New York. Han skulle snakke om utdanning. Men elevene på skolen ville ikke ha besøk av han. Det skriver avisen Dagbladet.

Mange av elevene på skolen er innvandrere. De liker ikke Cruz og ville ikke være en del av hans valgkamp. Elevene sa at de ville forlate skolen dersom Cruz kom på besøk.

I et brev skrev elevene at politikken til Cruz gjør dem sinte og triste. De kaller ham en kvinnehater, homofob og rasist. Rektor på skolen bestemte seg for å avlyse besøket.

Cruz var heller ikke populær da han besøkte bydelen Bronx i New York. Der bor det mange mennesker fra Latin-Amerika. På en restaurant ropte flere personer at han burde komme seg vekk. Det kom heller ikke mange på valgkamp-møtet til Cruz etterpå.

Andre steder er Cruz litt mer populær. Tirsdag vant han nominasjons-valget i delstaten Wisconsin. I det demokratiske partiet vant Bernie Sanders over Hillary Clinton.

Mange tror at Cruz kommer til å vinne over Donald Trump før sommeren. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Trump blir stadig mer upopulær flere steder i landet. Han har dummet seg ut med å si rare ting om blant annet kvinners rettigheter.