Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– En million flere på vei fra Syria

En million flere syrere kan komme til å flykte til Europa, advarer FNs Syria-utsending. Han sier krigen må stanses.

Krigen i Syria fortsetter. Derfor advarer Staffan de Mistura mot at så mange om én million flere syrere kan flykte til Europa. Det kan skje om det internasjonale samfunnet ikke snart finner en løsning på krigen. De Mistura er sendt ut av verdens-organisasjonen FN for å jobbe med konflikten i Syria.

– Hvorfor flykter folk? Fordi de har mistet alt håp etter fem år med endeløs konflikt. De ser bare én vinner, nemlig Den islamske staten (IS), sier de Mistura til internasjonale medier.

Ifølge de Mistura er ytterligere én million mennesker i fare i det vestlige Syria. Disse kan bli en del av strømmen av flyktninger til Europa. Nå kan ikke lenger Vesten bruke så lang tid på å stanse krigen, mener han.

Vesten er ikke blitt enige om hva de skal gjøre med Syrias president Bashar al-Assad. Derfor støtter de egentlig bare at krigen må løses militært, mener de Mistura. Russland støtter Assad, mens USA og andre land vil ha ham fjernet. Dermed blir de ikke enige om en avtale om fred.

250.000 syrere har dødd så langt i den fem år lange borgerkrigen. Elleve millioner syrere er på flukt fra sine hjem. Fire millioner er flyktninger i utlandet, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det er på tide å finne en løsning. Ellers vil det snart ikke være noen syrere igjen, sier de Mistura.

IS burde bekymre alle land, mener han.

LES MER HER: Gir millioner til flyktningene

LES MER HER: Flyktninger på vei mot Sverige til fots