Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Angrep i Frankrike:

En person skal ha fått halsen skåret over

Minst tre personer er drept og flere er skadd. Det er etter et angrep med kniv i Nice i Frankrike. Ordføreren kaller det et mulig terror-angrep.

Noen skal ha angrepet med kniv i Nice i Frankrike. Minst tre personer er drept og flere skadd. Angrepet skal ha skjedd inne i Notre-Dame-kirken i Avenue Jean-Medicin. Det melder kanalen BFMTV. Det er hovedgaten i Nice.
Fransk politi melder på Twitter at bombegruppa er på stedet. De ber folk holde seg unna sentrum av byen. Det skal ha vært en eksplosjon i forbindelse med angrepet. Den kommer fra politiet, skriver de.

– Ikke få panikk, situasjonen er under kontroll, skriver de.

Politiet bekrefter på Twitter at det er en politi-operasjon på stedet. Og at det er som følge av grunn av et mistenkt angrep med kniv. Gérald Darmanin er innenriksminister i Frankrike. Han har innkalt til krisemøte. Også statsminister Jean Castex deltar på møtet.

– Jeg må igjen i denne vanskelige situasjonen vårt land går gjennom, bare be hele nasjonen om å stå samlet, sier Castex til mediene. President Emmanuel Macron skal også bli med på møtet.

En kvinne skal ha dødd etter å ha fått halsen skåret over. Det sier franske myndigheter til mediene.

Det er ikke kjent hvor mange som er skadd. Politiet skal ha pågrepet en mistenkt mann. De skal ha kjørt ham til sykehus, ifølge BFMTV. Mannen skal ha vært alene om angrepet.

Både politiet og militæret har rykket ut til handlegaten. Det melder reportere på stedet. Et område rundt kirken er sperret av.

Christian Estrosi er ordfører i byen. Han sier angrepet kan ha vært terror.

– Jeg er på stedet med politiet. De har arrestert gjernings-personen. Jeg bekrefter at alt tyder på at dette er et terror-angrep, skriver Estrosi på Twitter.

Gjernings-mannen ropte «Allahu akbar» (Gud er størst på arabisk) flere ganger. Det sa Estrosi til journalister på stedet. Franske myndigheter etterforsker angrepet som terror. 

Vitner forteller om det grusomme de så i kirkan under angrepet. 

En kvinne i 40-årene var blant de drepte.

«Si til barna mine at jeg elsker dem,» skal hun ha sagt før hun døde. De melder TV-kanalen BFMTV.

En annen kvinne og en mann ble drept. Mannen som ble drept, skal være kirkevergen. Det sier politiet.

Den andre kvinnen klarte å komme seg unna kirken, men døde kort tid etterpå.

Torsdag holdt den franske nasjonal-forsamlingen ett minutts stillhet. Det er i forbindelse med angrepet. Klokka 15 skal kirkeklokkene ringe over hele landet.

For omtrent to uker siden ble historie-læreren Samuel Paty drept. Han fikk halsen skåret over. Det skjedde etter at han hadde vist fram vitse-tegninger av muslimenes profet Muhammed. Det gjorde han da han underviste om ytringsfrihet.