Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Endelig er han fri igjen

Kjartan Sekkingstad ble bortført på Filippinene for et år siden. Lørdag ble han endelig satt fri.

– Takk til alle som gjorde dette mulig. Jeg er veldig lykkelig å være i live og fri. Det er en fantastisk følelse, sa Kjartan Sekkingstad da han møtte norsk presse søndag. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Han er veldig lykkelig over å være fri.

Kjartan Sekkingstad er fra Sotra i Hordaland. Han har bodd på Filippinene i mange år. Han ble bortført i september i fjor. Han ble bortført sammen med tre andre: to canadiske menn og en filippinsk kvinne. De ble bortført av den islamistiske geriljaen Abu Sayyaf. Gruppa krevde flere millioner kroner for å slippe dem fri. Myndighetene i Canada og Norge sa at de ikke ville betale. Mennene fra Canada ble halshugd i vår. Senere ble kvinnen sluppet fri.

I mellomtiden ble Sekkingstad blitt flyttet rundt av geriljaen. De er blitt angrepet flere ganger. Bortføringen skjedde på øya Jolo.

Lørdag kom endelig nyheten om at Sekkingstad var sluppet fri. Statsminister Erna Solberg sier det ikke er betalt penger for at han skulle bli fri. Det er ukjent om familien hans har betalt noe.

Søndag ble han hentet av fredsminister Jesus Dureza og fløyet til byen Davao.  Det var like ved der han ble bortført i fjor høst. I Davao møtte Sekkingstad også Filippinenes president Rodrigo Duterte.