Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Endelig tjener SAS penger

Flyselskapet SAS har i år et overskudd på 956 millioner svenske kroner. Det er første gang på flere år at selskapet tjener penger.

Før skatt tjente selskapet 1.417 millioner svenske kroner. Dette gjelder fra november i fjor til oktober i år. I samme periode året før hadde SAS et stort underskudd, hele 918 millioner svenske kroner. Lavere oljepriser er en av årsakene til at det nå går mye bedre for SAS. 

De siste årene har SAS kuttet kostnadene med mange milliarder kroner. Men det er ikke nok. Det trengs flere kutt, fordi selskapet har blitt dyrere å drive. Kostnadene har økt. Det sier SAS-sjef Rickard Gustafson.

Fra august til oktober hadde SAS et resultat på 867 millioner kroner. Det er nesten en dobling fra året før. Da var resultatet 450 millioner kroner i samme periode.

SAS forbereder seg på nå hardere konkurranse etter et stabilt år. Selskapet satser på å øke kapasiteten. Det er viktig å kutte kostnader for å ta opp kampen mot blant andre Norwegian og Ryanair. Det påpeker SAS i regnskapsrapporten.