Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Enorm støtte til Charlie Hebdo

Mange vil vise sin støtte etter terroren mot magasinet Charlie Hebdo. Se bildeserie.

Magasinet Charlie Hebdo i Paris i Frankrike ble angrepet. Det skjedde onsdag. 12 personer ble drept.

Det er sørgedag i Frankrike torsdag. Klokka 12 var det ett minutts stillhet for å minnes de døde. Også onsdag kveld samlet folk seg i gatene i flere franske byer. De la ned blomster og holdt opp plakater. På mange plakater sto det «Je suis Charlie». Det betyr «Jeg er Charlie».

Noen viste også fram tegninger fra Charlie Hebdo. Magasinet er kjent for å trykke tegninger som provoserer. De gjør narr av politikk og religion. Magasinet har provosert mange muslimer. De har blant annet trykket tegninger av profeten Muhammed.

Også på sosiale medier som Facebook og Twitter viser folk støtte til magasinet. Mange skriver «Je suis Charlie». På Twitter er den mest brukte hashtagen nå #JeSuisCharlie.

Flere legger også ut tegninger fra Charlie Hebdo på internett. Andre tegnere har tegnet sørge-bilder og lagt den dem ut på Twitter. Her hos avisa Washington Post kan du se en oversikt.

Mange medier viser også støtte på forsidene torsdag. Forsidene handler om ytringsfrihet og sorg over at kolleger er blitt drept. Her hos NRK.no kan du se en oversikt.

«Friheten under angrep», skriver den franske avisa Le Figaro. Avisa La Tribune trykker flere av forsidene til Charlie Hebdo. Forsidene har tegninger som gjør narr av muslimer. «De døde for dette», skriver avisa. Flere andre aviser i Europa viste fram tegninger fra Charlie Hebdo på forsidene sine torsdag. Også Dagbladet her i Norge trykket noen av forsidene på sin forside.

12 personer ble drept i angrepet mot Charlie Hebdo. Blant dem var to politifolk som forsøkte å stanse terroristene. En renholdsarbeider ble også drept. De ni siste jobbet i redaksjonen.

Fem av de drepte var bladets mest kjente tegnere. En av dem var redaktør Stephane Charbonnier. Han kalte seg Charb når han tegnet.

De andre tegnerne var Jean Cabut, Bernard Verlhac, Philippe Honore og Georges Wolinski.

Tross tapet kommer Charlie Hebdo ut neste onsdag. Det sier en av de overlevdende i redaksjonen, ifølge nyhetsbyrået NTB.