Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Er klar for å ta tilbake flyktninger

Over 700.00 muslimske rohingyar har flyktet fra Myanmar. Nå sier landet det er klar for å ta tilbake flyktningene.

Myanmar sier landet er klart for å ta tilbake rohingyaer. Folk fra den muslimske minoriteten rohingya har flyktet fra vold og forfølgelse.

Over 700.000 rohingyaer har flyktet til nabolandet Bangladesh. I august i fjor gikk soldater fra regjeringen til angrep. De gikk inn i delstaten Rakhine. Fra før var det over 400.000 rohingyaer i Bangladesh.

Kyaw Swe er Myanmars innenriksminister. Fredag på besøkte han Bangladesh. Under besøket snakket han med president Abdul Hamid. I fjor skrev landene under en avtale. Swe sa at Myanmar nå er klar for å ta tilbake rohingya-flyktninger, slik avtalen sa.

President Hamid sa han var bekymret for rohingyaene. Han ville ha forsikringer om at Myanmar overholder løftet om «sikkerhet og verdighet» når de vender tilbake.

Hjemsendelsen av rohingya-flyktninger til Myanmar skulle etter planen begynne i januar.

Verdensorganisasjonen FN mener rohingyaene bør vente med å dra tilbake. De må først være sikre på at de får statsborgerskap og ikke blir stengt ute fra samfunnet i Myanmar.

Rohingyaene er ifølge FN en av verdens mest forfulgte minoriteter. De nektes statsborgerskap i Myanmar. Landet ser på dem som ulovlige innvandrere fra Bangladesh. Rohingyaene har levd i Myanmar i flere generasjoner.