Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Et feigt angrep

– Det var et feigt angrep, sa Storbritannias statsminister. En mann ble tirsdag pågrepet etter terroren i Manchester Arena.

22 er døde og 59 er skadd i angrepet i Manchester Arena. Terroren skjedde i Manchester i Storbritannia natt til tirsdag. Artisten Ariana Grande hadde nettopp avsluttet konserten. Myndighetene sier en mann sprengte seg selv. Nå er en annen mann pågrepet i saken. Det er 23-åring, skriver britiske medier, ifølge nyhetsbyrået NTB.

– Med henvisning til hendelsen ved Manchester arena i går kveld, kan vi bekrefte at vi har arrestert en 23-åring i South Manchester, heter det i en Twitter-melding fra politiet i Manchester.

Folk er forsatt i sjokk etter angrepet. Statsminister Theresa May sier de vet hvem som angrep, men at de fortsatt ikke kan si navnet.

May sier at angrepet var terror.

– Det er ikke første gang Manchester har vært utsatt for noe slikt. Men dette er det verste angrepet byen har opplevd. Det er det verste noensinne som har rammet det nordlige England, sa May på en pressekonferanse i London tirsdag.

Mannen som utløste bomben, var alene, ifølge statsministeren. Politiet arbeider fortsatt med å undersøke om han var del av en større gruppe. Det vil ta tid.

May kaller angrepet spesielt utspekulert og feigt. Årsaken var at det skulle ramme barn og unge mennesker.

– Dette angrepet skiller seg ut. Det er preget av en avskyelig og kvalm feighet, sa May.