Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Etterlyser mann i Madeleine-saken

Britisk politi viser fram tegninger av en ukjent mann. Det gjelder saken der Madeleine McCann forsvant i 2007.

Tre år gamle Madeleine McCann fra Storbritannia ble kidnappet i 2007. Det skjedde da hun var på ferie i Portugal med familien.

Nå har det britisk politi en ny mistenkt i saken. De har fått tegnet to databilder av mannen og etterlyser ham.

Tegningene er laget etter at to personer har beskrevet mannen. De så ham den kvelden Madeleine forsvant, melder den britiske kanalen BBC.

Mannen har kanskje noe med saken å gjøre. Eller kanskje ikke, sier politiet.

– Men det er veldig viktig for oss å oppspore ham og snakke med ham, sier etterforskningsleder Andy Redwood, ifølge BBC.

Mannen er hvit. Han er mellom 20 og 40 år gammel. Han har en normal kropp og er middels høy. Han har kort brunt hår og er glattbarbert.

– Vi har vitner som har sett ham i området da Madeleine forsvant, sier Redwood.

Et par fra Irland er blant vitnene. De har forklart at de så mannen bære på en jente som lignet på Madeleine. Jenta var ifølge paret i dyp søvn, skriver The Sun.

Ingen vet hvilket land den etterlyste mannen kommer fra.

– Jeg vil dra til Nederland, Tyskland og Irland for å be folk om hjelp der, sier Redwood.

Madeleines foreldre reiser også til Tyskland. De skal delta i et TV-program der og snakke om saken, skriver avisa Daily Mail.

Portugisisk politi henla saken i 2008. Britisk politi har de siste årene gått gjennom saken på nytt. De har funnet noen nye spor.

Foreldrene har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Madeleine McCann forsvant fra ferie-leiligheten i Portugal. Hun lå der og sov sammen med sine yngre tvillingsøsken. Foreldrene spiste middag et par hundre meter unna.