Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Familien fikk henne ut av fengselet i Bolivia

Norske Madelaine Rodriguez har sittet i fengsel i Bolivia i åtte år. Nå har familien fått henne fri.

Natt til onsdag ble norske Madelaine Rodriguez sluppet fri fra fengsel i Bolivia. Det skriver avisa VG. Her har hun sittet i åtte år. I 2010 ble Rodriguez dømt til fengsel i 13 år og fire måneder. Senere ble straffen redusert til ti år åtte måneder.

Også to andre norske kvinner ble dømt i den samme saken. Den ene av dem heter Stina Brendemo Hagen. Politiet oppdaget at kvinnene hadde med seg 22,4 kilo narkotika i kofferten. Det skjedde da kvinnene skulle dra tilbake til Norge etter en ferie. Brendemo Hagen og den andre kvinnen slapp fri mot kausjon. Det vil si at venner og familie betalte fengselet masse penger for at de skulle slippe fri. De fikk ikke lov til å reise fra Bolivia. Men begge kvinnene rømte og reiste til Norge i 2010 og 2011.

En norsk-boliviansk mann er også innblandet i saken. Han har blitt dømt til 20 år i fengsel, men har anket dommen. Slike rettssaker tar veldig lang tid å behandle i Bolivia. Nå har han anket til den øverste domstolen, Høyesterett. Så lenge hans sak ikke er avgjort, gjelder ikke dommen til Rodriguez. Derfor sitter hun i varetekt og ikke vanlig fengsel. Dermed har hun ikke fått begynt å sone straffen på ti års fengsel ennå.

Rodriguez har også fått to barn mens hun er i varetekt. Familien hennes er bekymret for dem. Nå har de samlet inn penger for å få henne fri. Rodriguez får ikke lov til å reise fra landet. Hun må holde kontakt med fengselet hver dag.