Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fant 400 kilo kokain på russisk ambassade

Politiet fant nærmere 400 kilo kokain i Argentina. Narkotikaen var gjemt på den russiske ambassaden.

Argentinsk politi ble tipset om narkotikaen. Den ble funnet av den russiske ambassadøren i desember 2016. Funnet ble først kjent på en pressekonferanse torsdag.

I tiden etter funnet har russisk og argentinsk politi samarbeidet om en hemmelig aksjon. De har avslørt narkoligaen som sto bak. Kokainen har en markedsverdi på nærmere 500 millioner kroner. Den var gjemt i et tilbygg til ambassaden.

– En gjeng kriminelle prøvde å bruke den diplomatiske frakttjenesten. De ville sende narkotikaen til Europa, sa Patricia Bullrich på pressekonferansen. Hun er sikkerhetsminister i Argentina.

En tidligere russisk diplomat og en argentinsk politimann er blant de pågrepne. Til sammen er fem arrestert i saken. To ble pågrepet i Argentina og tre i Russland. Politiet i de to landene lurte smuglerne.

– Kokainen ble erstattet med mel. Overvåkingsutstyr ble installert for å overvåke leveransen av de 16 koffertene med narkotika, sa Bullrich.

Narkotikaen skulle etter planen til Russland. Derfra skulle den sannsynligvis også til Tyskland, hvor den mistenkte hovedmannen i narkoligaen bor.

– Vi tror at tysk politi får arrestert denne rømlingen, sa Bullrich.

Russiske sikkerhetsagenter har vært i Argentina for å hjelpe til under etterforskningen.