Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fant døde studenter i kirkeruiner

Stadig flere blir funnet døde etter katastrofen i Indonesia. Tirsdag ble 34 døde studenter funnet i ruinene av en kirke.

Et grufullt syn møtte letemannskapene tirsdag. Et jordskred traff fjelldistriktet Sigi Boromaru på øya Sulawesi etter jordskjelvet. En kirke raste.

– Det er funnet 34 døde der, sier Aulia Arriani. Hun er talskvinne i området for organisasjonen Røde Kors.

De døde var studenter ved bibelskolen. Til sammen 86 studenter er savnet etter jordskjelvet og tsunamien i Indonesia. Mange hus og andre bygninger raste eller ble knust av bølgene fredag. 1.234 mennesker er døde, ifølge tall fra myndighetene. 799 overlevende er alvorlig skadd.

Arriani sier at letemannskapene gikk til fots i gjørme i halvannen time for å komme fram til kirkeruinene. Så må de døde bæres tilbake igjen til ambulanser.

Redningsarbeidere har lett etter overlevende siden fredag. Det var da katastrofen kom. Foreløpig har ikke myndighetene tall på døde for områdene Sigi eller Balaroa.

Frivillige i Poboya har laget massegraver for folk som er funnet døde. Der er det plass til 1.300 mennesker, skriver nyhetsbyrået NTB.

Det kan være flere tusen mennesker som er døde i jordskjelvet og tsunamien. Det frykter myndighetene og hjelpe-organisasjoner.

Edi Setiawan og naboene reddet både barn og voksne i bydelen Petobo i Palu. Blant dem var en gravid kvinne. Men hans egen søster og far overlevde ikke.

– Min søster ble funnet død mens hun klemte sin far, sier han.

– Min mor klarte å overleve etter å ha kjempet mot jordmasser. Hun ble reddet.

Mange overlevende er tørste og sultne. Det er lite mat og rent vann. Lokale sykehus er fylt med pasienter. I byen Palu sitter folk med plakater langs veiene. «Vi trenger mat» og «vi trenger hjelp», står det på plakatene.

191.000 mennesker har akutt behov for hjelp etter naturkatastrofen, tror verdens-organisasjonen FNs kontor for nødhjelp.