Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fant halen og flere døde

Granskerne har funnet et større stykke av flykroppen og flere døde i en tett skog i øst-Ukraina.

Granskerne har funnet halen til flyet fra Malaysia Airlines. Flyet styrtet i forrige uke. Halen ble funnet i tett skog i nærheten av krasjstedet i Ukraina. Delen hadde både seter og vinduer på.

Michael Bociurkiw jobber i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Han sa at de ble overrasket over funnet. Årsaken var at det ikke var noen brukne greiner eller andre ting som tydet på at vrakdelen landet der.

LES MER HER: Svarer på de dødes mobiler

Flere mener at opprørere skjøt ned flyet med en rakett. Alle de 298 personene ombord døde. Etter styrten er rundt 200 døde fraktet til Nederland. Men det manglet flere døde.

Nå har granskerne funnet flere døde i skogen.

– Vi fant deler av døde mennesker i går og enda flere i dag, sa Michael Bociurkiw til TV-kanalen Sky News. Bociurkiw besøkte torsdag krasjstedet i Donetsk sammen med granskere fra Nederland, Malaysia og Australia.

LES MER HER: – Vrakdeler er endret

Granskerne fikk først komme til stedet fire dager etter styrten. Opprørere har kontrollen over området. De nektet først granskerne å komme. Noen fra OSSE så vrakdelene to dager etter styrten. Da de kom til stedet to dager senere, skal vrakdeler ha blitt kuttet i og endret. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Flere mener at opprørerne forsøker å skjule spor etter en rakett.